فعالیت مدارس در مناطق قرمز، نارنجی و زرد چگونه است؟-راهبرد معاصر

فعالیت مدارس در مناطق قرمز، نارنجی و زرد چگونه است؟

محدودیت‌های کرونایی در مناطق متناسب با شرایط کرونا در حال اجراست و فعالیت مدارس و ادارات آموزش و پرورش هم تابع اعلام ستاد کروناست.
تاریخ انتشار: ۰۸:۲۱ - ۱۵ آذر ۱۳۹۹ - 2020 December 05
کد خبر: ۶۹۲۸۰

به گزارش راهبرد معاصر؛ محدودیت‌های کرونایی در مناطق متناسب با شرایط کرونا در حال اجراست و نحوه ارائه خدمات در مناطق «قرمز»، «نارنجی» و «زرد» متفاوت است.

 

خدمات ضروری به آن دسته از خدمات دستگاه‌های اجرایی اطلاق می‌شود که مستقیما در زندگی روزمره شهروندان و با انجام فعالیت‌ها یا ارائه خدمات دستگاه‌های اجرایی دیگر تأثیرگذار بوده و ارائه آن‌ها قابل تعطیل نیست. از قبیل خدمات مرتبط با مشاغل گروه یک در بخش دولتی، خدمات آب، برق، گاز، خدمات درمانی و سلامت، تأمین کالا‌های ضروری، امور بانکی، خدمات پستی، خدمات ارتباطی، حمل و نقل عمومی، خدمات شهری، نظارت بر بازار و نظایر آنهاست

 

خدمات عادی هم به آن دسته از خدمات دستگاه‌های اجرایی اطلاق می‌شود که عدم ارائه موقت آن‌ها تأثیر جدی در زندگی عموم شهروندان نداشته و می‌توان ارائه آن‌ها را به زمان دیگری در آینده نزدیک موکول کرد.

 

شرایط هشدار هم یکی از وضعیت‌های «زرد»، «نارنجی» و «قرمز» از نظر میزان فراگیری و شیوع ویروس کووید ۱۹ است که بر اساس ضوابط مصوب ستاد ملی مدیریت کرونا و به صورت هفتگی توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای هر یک از شهر‌ها اعلام می‌شود.

 

در وضعیت زرد، کارکنان ادارات ارائه دهنده خدمات ضروری و دستگاه‌های مرتبط با مأموریت اساسی و مدیریت شهری با ۱۰۰ درصد ظرفیت در محل کار حاضر خواهند بود. در سایر ادارات شهر، ارائه خدمات با حضور دوسوم کارکنان انجام خواهد شد.

 

در وضعیت نارنجی، ادارات ارائه دهنده خدمات ضروری و دستگاه‌های مرتبط با مأموریت‌های اساسی و مدیریت شهری می‌توانند با تشخیص بالاترین مقام مسؤول (در سطح ملی یا استان) نسبت به کاهش حضور تا یک‌سوم کارکنان خود اقدام کنند. در سایر ادارات شهر ارائه خدمات با حضور ۵۰ درصد کارکنان انجام خواهد شد.

 

در وضعیت قرمز، دستگاه‌های ارائه دهنده خدمات ضروری و دستگاه‌های مرتبط با مأموریت‌های اساسی و مدیریت شهری می‌توانند با تشخیص بالاترین مقام مسؤول (در سطح ملی یا استان) نسبت به کاهش حضور تا ۵۰ درصد کارکنان خود اقدام کنند. مشروط بر آنکه خللی در ارائه خدمات ضروری به وجود نیاید. در سایر ادارات شهر، ارائه خدمات با حضور حداکثر یک سوم کارکنان انجام خواهد شد.

 

اما بر اساس جدول، در شهر‌های زرد مشاغل گروه ۴ ممنوع هستند؛ در شهر‌های نارنجی گروه‌های ۳ و ۴ ممنوع هستند؛ در شهر‌های قرمز گروه‌های ۴،۳،۲ ممنوع هستند.



وضعیت مدارس در مناطقی که از شرایط قرمز خارج شدند

محسن حاجی‌میرزایی وزیر آموزش و پرورش ۱۲ آذر در خصوص نحوه فعالیت مدارس مناطقی که از شرایط قرمز کرونایی خارج می‌شوند، گفت: ستاد ملی مبارزه با کرونا در این زمینه تعیین تکلیف کرده است، بنابراین در مناطق نارنجی فعالیت آموزشی به صورت غیرحضوری خواهد بود، اما مدارس با حضور مدیر و حداقل کادر اجرایی فعال و بر فرآیند آموزش‌های حضوری نظارت خواهند کرد.

 

 

* وضعیت فعالیت مدارس پایتخت

مسعود ثقفی سخنگوی آموزش و پرورش شهر تهران درباره روند فعالیت این هفته مدارس گفت: تمام کارکنان ادارات و نیرو‌های اداری مدارس به صورت ۵۰ درصد حضوری و سایرین به صورت دورکاری فعالیت خواهند کرد.

وی افزود: آموزش‌های مدارس همچنان به صورت «غیر حضوری» خواهد بود.

* فهرست مشاغل در ۴ گروه

فهرست مشاغل گروه یک (مشاغل ضروری) که در هیچ‌یک از وضعیت‌های سه‌گانه تعطیل نمی‌شوند شامل «کارخانه‌های تولیدی، مراکز صنعتی و معدنی، کشاورزی، شیلات و خدمات وابسته»، «مراکز زیرساختی و حیاتی، مراکز تأمین و توزیع آب، برق، گاز، مدیریت پسماند، فاضلاب و فعالیت‌های تصفیه و تهویه هوا، پالایشگاه‌ها و جایگاه‌های عرضه سوخت»، «حمل‌ونقل عمومی کالا و مسافرِ برون‌شهری شامل ریلی، هوایی، جاده‌ای و دریایی»، «حمل‌ونقل عمومی درون‌شهری»، «ادارات و مراکز نظامی، انتظامی و امنیتی، امدادی و ستادی»، «فروشگاه‌های زنجیره‌ای، سوپرمارکت‌ها، میوه‌فروشی‌ها و سبزی‌فروشی‌ها، میادین میوه و تره‌بار»، «مراکز تولید، نگهداری، توزیع و فروش محصولات غذایی و خدمات وابسته»، «مراکز تولید و عرضه فرآورده‌های لبنی نانوایی (تولید فرآورده‌های نانوایی)»، «مراکز بهداشتی، درمانی، امدادی، اورژانس و تأمین آمبولانس دولتی و خصوصی»، «داروخانه‌ها، مراکز و فروشگاه‌های دامپزشکی، پخش دارو، عطاری و دارو‌های سنتی»، «مراکز تهیه، تولید و توزیع مواد غذایی آماده و بیرون‌بر»، «خدمات اپراتور‌های ارتباطی، خدمات الکترونیک و فعالیت‌های پستی»، «شرکت‌های خدمات اینترنتی (اعم از تأمین‌کنندگان اینترنت، فروشگاه‌های اینترنتی و شرکت‌های خدماتی مبتنی بر اینترنت)»، «رسانه‌های مکتوب و برخط و مشاغل مشابه»، «مراکز نگهداری و خدماتی سالمندان، معلولین، جانبازان، مراکز توان‌بخشی و مراقبتی، آسایشگاه‌ها»، «تعمیرگاه‌های انواع خودرو، لوازم خانگی، الکتریکی و الکترونیکی»، «فروشگاه‌های انواع قطعات و لوازم یدکی»، «فروشگاه‌های انواع مصالح ساختمانی و آهن‌آلات»، «کارگاه‌های صنعتی (مانند جوشکاری و تراشکاری و مشابه آن)»، «چاپخانه‌ها»، «خشکشویی‌ها» و «آرامستان‌ها» است.

 

مشاغل گروه ۲ شامل «بوستان‌ها و مراکز تفریحی»، «پاساژ‌های سربسته و سرباز، بازار‌های سرپوشیده، مراکز خرید و فروش بزرگ غیرمواد غذایی و بازار‌های موقت»، «بازار‌ها و نمایشگاه‌های فروش انواع خودرو، مراکز شماره‌گذاری اتومبیل»، «باشگاه‌های ورزشی، سالن‌های بدنسازی»، «آرایشگاه‌های مردانه»، «مراکز فروش لوازم آرایشی و بهداشتی»، «مراکز فروش فرش و موکت، لوازم خانگی، پارچه، پرده، مبلمان، تزیینات داخلی»، «مراکز فروش کادویی، اسباب بازی، لوازم‌التحریر»، «مراکز فروش انواع پوشاک، کیف و کفش، خرازی، خیاطی»، «آتلیه و عکاسی»، «آژانس مشاور املاک»، «خدمات چاپ دیجیتال»، «مراکز تهیه و طبخ غذا با پذیرش مشتری، قهوه‌خانه‌ها با عرضه مواد دخانی» و «قنادی و شیرینی پزی‌تر و خشک، آب میوه و بستنی فروشی و مشاغل مشابه» است.

 

مشاغل گروه ۳ شامل مدارس، دانشگاه‌ها، حوزه‌های علمیه، آموزشگاه‌های فنی و حرفه‌ای، زبان‌سراها، آموزشگاه‌ها و کتابخانه‌ها، مهد‌های کودک، استخر‌های سرپوشیده، سینما و تئاتر، موزه‌ها و باغ موزه‌ها، تالار‌های پذیرایی، آرایشگاه‌های زنانه و سالن‌های زیبایی و کاهش فعالیت مترو و حمل و نقل عمومی درون شهری است.

 

مشاغل گروه ۴ شامل همایش‌ها، برگزاری مراسم اجتماعی، فرهنگی و مذهبی، مدارس شبانه‌روزی، باشگاه‌های ورزشی مربوط به ورزش‌های پربرخورد، از جمله کشتی، کاراته و جودو، کافه‌ها، چایخانه‌ها و قهوه‌خانه‌ها با عرضه مواد دخانی، باغ وحش‌ها، شهربازی‌ها و مراکز تفریحی آبی است.
منبع: خبرگزاری فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار